Skal du gifte deg? Sjekk våre fire beste sparetips

Et bryllup kan bli veldig dyrt, men det er ingen fasit på hvordan det skal feires eller hvor mye penger der bør bruke. Dagen bør bli slik du og din partner ønsker! Derfor har vi samlet fire gode tips for å få det bryllupet dere vil ha uten å bli ruinert.

1. Lokaler og servering

Det finnes mange flotte lokaler om egner seg for bryllup i Norge – både innendørs og utendørs. Fordi sommeren er høysesong for bryllup blir det rimeligere å gifte seg på vinteren. Kanskje bryllup på vinteren eller utenlands er et alternativ for dere? Uansett hva dere velger kan det være lønnsomt å velge et lokale hvor dere kan stå for mat og drikke selv. Dette er faktisk gjerne den største utgiftsposten. Kanskje kjenner dere kjenner en kokk som kan bidra? Hvis dere har bryllupsmiddagen på et hotell eller en restaurant opererer de ofte med de samme prisene som de gjør ellers, og det kan fort bli veldig kostbart.

2. Pynt og dekorasjoner

Pynt og dekorasjoner til festlokaler og kirken, hvis dere gifter dere der, er som regel en vesentlig del av budsjettet. Hvis dere skal ha sommerbryllup – hva er vel hyggeligere enn å plukke markblomster før vielsen? Det kan til og med være en fin måte å roe ned nervene før den store dagene. Sjekk finn.no for både salg og utleie av annen type dekorasjon. Ved kirkebryllup kan det også være en god idé å spleise på blomster til kriken med parene som skal gifte seg samme dag. Hør med kirken om det er noen par som vil gi kontaktinformasjonen sin til deg slik at dere kan samordne det. Da sparer dere også litt arbeid i for- og etterkant av vielsen, så kan dere og gjestene heller bruke tiden på å nyte øyeblikket.

Les også 5 enkle tips for å spare tusenvis i ferien

3. Underholdning

Det er ikke til å stikke under en stol at et bryllup ofte blir en veldig god fest utover nattetimene. Hvis dere ønsker underholdning som kan bidra til å dra festen skikkelig i gang finnes det flere alternativer. Kjenner dere en DJ, et band eller noen andre som kan stille som musikalsk innslag? Det er hyggelig å bruke kontaktene en har. En mulighet er også å kontakte lokale musikkskoler. Studenter gjør gjerne denne typen oppdrag til en litt billigere penge enn etablerte selskaper med proffe musikere.

4. Brudekjolen

For mange er brudekjolen det viktigste elementet i bryllupet, om du ser bort ifra din kommende ektefelle da. Du kan selvfølgelig kjøpe kjole i en brudesalong, men hvis du leter litt kan du finne vakre brudekjoler andre litt rimeligere steder. På finn.no og appen Tise kan du finne både ubrukte og brukte kjoler. Dette er et supert tips for deg som er gjest også. Et lite tips på tampen er å prøve kjoler i salong først for å se hva du liker, og deretter undersøke om du finner en lik eller lignende kjole på nettet. Brudekjoler har gjerne en litt spenstig prislapp, så her er det absolutt mulig å spare penger.

Kanskje dere sitter igjen med litt penger til overs etter at både bryllup og bryllupsreise er betalt? Ta sparetesten på et par minutter, og finn ut hva dere kan gjøre med pengene!