Slik sparer jeg til sommerferien

Jeg elsker å spare! Jeg har derimot alltid syntes kortsiktig sparing har vært litt vanskelig. Her tenker jeg trolig litt annerledes enn mange, men jeg synes det føles bedre å ha pengene i investeringer. Det er mer morsomt å investere pengene enn å sløse de bort. Til sparingen til årets ferietur hadde jeg derimot lyst til å prøve noe nytt og prøvde noen spareapper.

Ta en vurdering av sparehorisonten din

Nå tenker du kanskje «hvorfor bruker han ikke bare Kron?». Jeg har en enkel forklaring på dette, og det er at Kron passer bedre for deg som skal spare langsiktig. Ettersom jeg skal spare i under ett år kunne det ikke falt meg inn å sette dette i fond. Det er nemlig ikke så smart, ettersom penger i fond trenger lenger tid på å arbeide for å få god avkastning.

Les også: 3 gode økonomiske avgjørelser du bør ta nå

Enklere med app

Så jeg ordnet feriesparing i appen Spiff. Det var utrolig enkelt. Jeg satt opp ubetydelige trekk fra kontoen min som skal beløpe seg til et fint feriebudsjett, og prøvde også å invitere samboeren med på sparingen. Det hadde jo vært hyggeligere å spare sammen! Dessverre hadde hun allerede gått lei av mitt uendelige mas om nye apper og konsepter for økonomi.

Motivasjonsfaktoren er høy

Ferieturen begynner 2. juli og jeg er allerede i rute med sparingen. Jeg kan kjenne gleden over pengene jeg skal bruke som jeg allerede har glemt at jeg har. Derfor sender jeg en stor takk til Spiff for en smartere måte å spare kortsiktig på. I tillegg er det greit å ha sparepengene ute av syne fra min vanlige bankkonto. Det blir enda enklere å spare når pengene ikke er like tilgjengelig som ellers.

Men..

En god blogg inneholder som regel et «men». Det er nemlig slik at sparing på lang sikt ikke burde foregå i spareapper som kun har banksparing. Hvis du har et sparemål som er over fem år frem i tid kan du med fordel begynne med sparing i fond istedenfor hvis økonomien tillater det. Da er Kron midt i blinken.

Du kan sjekke ut Spiff her , eller Kron her hvis du heller skal spare langsiktig.

Ta gjerne kontakt på chatten om du har tips til andre spareapper jeg burde teste!

Hilsen Håvard, Spareekspert i Kron