Sola skinte på Kron-kundene i sommer

Det er fortsatt varmt i vannet og isen smaker fortsatt godt, men nå er de fleste av oss tilbake på jobb, studier eller annen form for hverdag etter sommeren. Sommeren ga ikke bare en etterlengtet pust i bakken for mange av oss, juli var også den første måneden med bred oppgang i år, etter det verste første halvåret i aksjemarkedene på et halvt århundre.

Amerikanske aksjer opp er godt nytt

Alle de store børsene, også Oslo Børs, steg i juli. S&P 500-indeksen (de 500 største selskapene i USA) steg 9% i juli. All den tid USA er verdens største økonomi, er det også der du har størst eksponering gjennom våre fondspakker og globale indeksfond.

Resultat-morgen slukker sorgen

I første halvår var det mange som solgte aksjer i tilfelle det blir en større nedgang i økonomien (resesjon) senere i år. Slik ble «sorgene tatt på forskudd", eller risikoen for potensielt dårlig nytt ble allerede priset inn. Når mange selskaper leverte overraskende bra resultater i juli, så steg aksjemarkedet bredt for første gang på lenge.

Amazon leverte varene

Et eksempel på et selskap som har levert sterke nyheter og bidratt til børsoppgangen er Amazon. Juli-rapporteringen overrasket analytikerne positivt, særlig drevet av bedre tilgang til varer etter problemene i verdens forsyningskjeder det siste året. Amazon-aksjen var opp 27% i juli.

Kron-kunden tjente tusenlapper i juli

Når man kommer tilbake fra ferie er det ikke alltid lystbetont å sjekke brukskontoen i nettbanken. Heldigvis kan mange Kron-kunder glede seg over at Kron-appen viser positive tall i det siste. Mens man selv har tatt livet med ro i solveggen så har fonds- og pensjonsporteføljen vokst. Selv om en sterkere krone dempet noe av effekten (fortjenesten du fikk i dollarverdier veksles om til litt færre kroner enn før), så har en gjennomsnittskunde i Kron blitt drøyt 7.000 kroner rikere i juli, med en avkastning på drøyt 4%.

Ingen vet hva aksjekursene er i morgen, om en uke eller et år, men vi gleder oss over gode tall den siste tiden for de fleste av kundene våre, og skal fortsette å jobbe knallhardt hver dag for å gjøre gode investeringer tilgjengelig for alle.