Møt team Kron🌟

Si hei til Mattis👋 Han jobber i vårt tech-team og er opptatt av å gi deg en ekstra god brukeropplevelse.

Hva jobber du med i Kron?

Jeg jobber både med utvikling av Kron-appen og hjemmesiden www.kron.no.

Når begynte du å investere i fond?

Jeg begynte å investere i Kron da jeg gikk ut i fast jobb, så nå har jeg spart i ca. 5 måneder. Når jeg ser tilbake på ting, så skulle jeg begynt sparingen i fond for mange år siden. Jeg har dessverre hatt mye penger stående og støve på vanlig sparekonto.

Hva er det beste med Kron?

Det er veldig enkelt å komme i gang med appen. Det er også veldig lett og oversiktlig å følge med på utviklingen. Jeg har også lært mye om markedet pengene mine er investert i gjennom graf-meldingene.

Hva er dine beste spare/investeringstips?

Lag et enkelt budsjett for å få oversikt over hvor mye du kan spare. Dette gjør det mye enklere å sette av penger til sparing. Et annet tips er å sette på autotrekk den dagen du får lønn, slik at sparingen blir en slags vane.

Investeringstips du skulle ønske du hadde fått før?

Jeg skulle ønske jeg hadde hatt mer forståelse for rentes rente-effekt. Hvis jeg hadde fått forklart hvor mye mer man kan få ut av pengene ved å sette dem i fond så hadde jeg definitivt begynt å spare før.

Hva tror du stopper nordmenn fra å investere?

Jeg tror at mange her har en slags allmenn oppfatning av at sparepenger skal stå på vanlig sparekonto. Og at det er den sikreste måten å spare langsiktig, selv om all erfaring tilsier at sparing i aksjer er det beste når man ser på langsiktig sparing.

Hvilke mål har du for investeringene dine?

Jeg har veldig lyst til å kjøpe en hytte på lang sikt. Med god sparing i fond, kan dette hjelpe meg med å oppfylle drømmen. På kort sikt har jeg lyst til å spare opp penger til en lang ferie i Australia eller Sør-Asia.

Råd til de som synes det er vanskelig å ta steget inn i investeringsverden?

Prøv å investere litt penger som du har til overs bare for gøy. Da vil det kanskje ikke føles like skummelt å sette inn mer, ettersom man har fått litt feelingen på det. Jeg tror også at motivasjonen for å sette inn neste bolk med penger vil øke betraktelig når man ser utviklingen.