Våre tanker om det nye året og et lite investeringstips

Vi håper du har hatt en fin jul og en god nyttårsfeiring! Kron er klare og vi gleder oss skikkelig til å ta fatt på et nytt år sammen med deg. I 2020 kommer vi til å lansere mange spennende nyheter og vi skal også utvide Kronfamilien med flere personer som vi vil du skal bli kjent med.

Når et nytt år ringes inn er det én ting som er like sikkert som høye regningsbunker og glemte passord på jobben. Det er nemlig spådommer om hva som skjer i det nye året fra «eksperter». Hvis du åpnet denne posten for å se en slik spådom må vi dessverre skuffe deg. Vi kan heller gi deg noen av våre tanker inn mot det nye året og et lite tips.

2019 var et år med utrolig bra utvikling, dette til tross for at mediene skrev om mørke skyer. Dette førte til at mange som sparer i fond ble redde og forsøkte å time markedet ved å prøve å unngå store fall.

Sjeldent har det vært en mer ulønnsom affære enn i fjor, men dette er mer regelen enn unntaket. Mediene kommer til å fortsette og skrive om opp- og nedturer. Om du velger å tro på dem eller ikke, så er det som regel alltid best å holde seg til planen. Dette blir viktig også i 2020, uansett hvordan utviklingen blir.

Det er også viktig å ikke bli for bortskjemt i året som kommer. 2019 var et godt år av de sjeldne og fond har sjeldent så god utvikling. I snitt forventes det en økning på 4-7 %. Selv om dette er lavere enn de fleste hadde i 2019 er det mye bedre enn å ha pengene i banken.

Helt til slutt er det også viktig at du setter en fot i bakken. Markedet kan gå alle veier, men det viktigste er alltid deg og din situasjon. Skal du spare i en kort periode er det greit å ha en lavere risiko. Hvis det skulle komme et fall i markedet vil du ikke få samme svingninger og skal klare deg godt gjennom dette.

Ta kontakt med oss på chatten dersom du har noe du lurer på eller trenger hjelp med.

Hilsen oss i Kron