Verdens ledende investor anbefaler indeksfond

Warren Buffett er en av tidenes mest suksessfulle investorer og verdens tredje rikeste mann. Formuen sin har han skapt gjennom langsiktige og trygge investeringer. Her får du hans beste investeringstips og hvorfor han anbefaler indeksfond.

Orakelet fra Omaha

Warren Buffett er kjent som «orakelet fra Omaha», og er en av verdens rikeste menn. I en alder av 88 år har han en formue på over 81,5 milliarder amerikanske dollar, hovedsakelig skapt gjennom holdingselskapet Berkshire Hathaway som nå kontrollerer mer enn 60 ulike selskaper. Selskapene har gitt sine investorer en stabil avkastning på over 20 % per år gjennom de siste 25 årene. Ifølge Business Insider har Buffett tjent hele 99 % av formuen sin etter at han passerte 50 år, og han har bestemt at 99 % av alt han tjener skal gå til veldedighet.

Investorens beste tips

1) Plasser pengene dine i indeksfond
Buffett anbefaler å investere trygt, langsiktig og til en lav kostnad i et indeksfond. Ikke velg fond som krever høye kostnader til rådgivere og forvaltere.

«Når billioner av dollar forvaltes av Wall Street-folk som tar høye avgifter vil det vanligvis være forvalterne som høster store gevinster, ikke kundene. Både store og små investorer burde holde seg til lav-kostnads indeksfond».

2) Fokuser på sparing, ikke forvent å bli rik i en fei
Investoren anbefaler deg å se langsiktig på sparingen.

«Jeg tror den største feilen er å ikke få inn ordentlige sparevaner tidlig. Det å spare er en vane. Det er ganske lett å tjene opp penger sakte, men sikkert. Men det er ikke lett å bli rik fort».

Les også: Fondskuppet du ikke må gå glipp av!

3) Når aksjekursen går ned; kjøp - ikke selg!
Investorer som kjøper og selger for ofte, gjør sjelden suksess, ifølge Buffett.

«Jeg liker å kjøpe når det går nedover, og jo mer det går ned - desto mer vil jeg kjøpe».

4) Erkjenn at du ikke er en ekspert
Kjenn dine egne begrensninger og hold ting enkelt, sier forretningsmannen.

«Hvis du investerer i ting du ikke kan noe om, gambler du bare».

Slik sparer du i Indeksfond

Du trenger ikke å vite mye om investeringer i aksjer for å lykkes med indeksfond, Kron gjør nemlig investeringene for deg. Vi har Berkshire Hathaway i de fleste temaene våre , for eksempel Teknologi, Som Oljefondet og Indeks, i tillegg til en rekke andre selskaper. Krons tema Indeks er markedets billigste pakkeløsning med indeksfond.

Start sparing i indeksfond i dag!