Vil du bli millionær? Vi har regnet på hvordan du får det til👉

Hint: det er ikke gjort i en fei, men det finnes ett grep som gjør det lettere.

Tenk deg følgende scenario: Året er [ditt fødselsår+67] Du har akkurat gitt fra deg ansattkortet og fått blomster av sjefen som takk for god innsats. Nå er det pensjonisttilværelsen som står for døren. Du åpner mobilen (eller blunker opp Kron på VR-linsene dine?) for å sjekke hvordan det går med fondssparingen…1.000.000 kr – én million kroner. Du har akkurat blitt millionær!

Farvel, frossen seifilet og First Price-poteter – hallo, tapas og sangria i Barcelona😎

Hva skal til for å komme dit?

Det viktigste du kan gjøre er å begynne tidlig, takket være rentes-renteeffekten (det du tjener de første årene legger seg i potten for de neste årene og får dermed en selvforsterkende effekt).

Vi har regnet litt på det for deg, i grafen under kan du se hva du må spare i måneden for å kunne bli millionær som 67-åring.

*Basert på Finans Norges avkastningsprognose på 5,8% årlig, ikke justert for inflasjon. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidige resultater.

Kom i gang med Kron

Vil du starte ferden mot millionen?

Er du litt langt til høyre i grafen over og synes det var en litt vel bratt bakke sammenlignet med de yngre? Da er det beste du kan gjøre å sette i gang akkurat nå - det er fortsatt lettere å nå målet hvis du starter i dag enn det blir i morgen.

Vil du starte ferden mot millionen?

Vil du legge lista høyere enn det? Test investeringskalkulatoren vår for å se hvor mye du må spare for å nå ditt mål.


PS. Hvis du vil gjøre andre enkle grep for å gi fremtids-deg en boost så kan du ta en titt på pensjonshackene i Krons Investeringsskole - hacks som til og med ikke koster deg en krone å gjøre. Les mer om dette her .