Gavekort-guide

Les vår 7-stegs gavekort-guide og få svar på alt(?) du lurer på om å gi gavekort på fond i Kron.

1. Hvorfor skal man gi gavekort i Kron?

  • Å få fond er en verdifull, langsiktig gave. Det er dessuten en gave som kan bli stadig mer verdt over tid – samtidig som mottakeren lærer om spareglede og økonomisk forståelse.
  • Å gi fond fra Kron i gave er innmari enkelt! Du trenger bare et telefonnummer, en hilsen og en valgt sum, og du er klar til å gi gavekortet i det formatet som passer deg.

2. Hvem passer det å gi gavekort i Kron til?

  • Til den med fremtiden foran seg – fond er en gave som varer og gir avkastning over tid
  • Til den som har alt – fond kan man aldri få for mye av

Fond er en populær gave å gi ved dåp, navnefest, barnebursdager, konfirmasjoner og bryllup. Men det er like fint å gi ved en hvilken som helst – eller ingen som helst! – anledning, skulle det være som en overraskelse til noen du bryr deg om, en bursdags- eller julegave til «den som har alt», eller som et startskudd på et spareprosjekt med en partner.

3. Hvilket beløp burde jeg gi?

Det er det du selv som vet best – utifra hva du har råd til og hva som føles riktig for anledningen. Gjennom brukerundersøkelser og kjøp så langt har vi likevel plukket ut tre populære beløp som forslag i appen: 500, 1000 og 2500 kroner.

For ekstra spesielle anledninger (eksempelvis dåp/navnefest, konfirmasjon eller bryllup) er det mange som slår på stortrommen med et beløp nord for 1000 kroner. Hvis du står mottakeren nær – for eksempel som familie, fadder eller forlover – er det ikke uvanlig å velge et enda høyere beløp, fra 2500 kroner og oppover.

Samtidig er det virkelig tanken som teller, og det som er passe mye for noen er sikkert veldig mye for andre, avhengig av din økonomiske situasjon. Vi har til gode å oppleve noen som har uttrykt skuffelse over å få gavekort fra Kron – uansett størrelse!

4. Hva må jeg vite om mottaker for å gi fond i gave via Kron?

Ikke stort! Du må vite telefonnummeret deres (eller til den foresatte, dersom mottaker er under 18 år), og så må du vite hvilket beløp du ønsker å gi – og eventuelt hva du vil skrive som en liten hilsen. That’s it!

5. Hvordan kan jeg gi gavekortet?

Vi sender deg gavekortet ferdig designet på e-post, slik at du har full fleksibilitet i hvordan du ønsker å gi det.

  1. Keep it simple? Videresend e-posten/bildet direkte til mottaker.
  2. Litt mer innsats? Skriv ut bildet og legg det i en konvolutt.
  3. Enda mer innsats? Få det skrevet ut på glanset papir hos et trykkeri.
  4. Eller kjøp et eget kort hvor du skriver hilsen for hånd, og sørger for å skrive inn den 6-sifrede koden til gavekortet.

6. Hva skjer når gaven er gitt?

Da har mottaker 12 måneder på seg til å åpne kortet og ta gaven i bruk. Vi sender deg et lite pip dersom gaven ikke er tatt i bruk når fristen nærmer seg. Skulle gaven mot formodning ikke bli tatt i bruk i det hele tatt så blir midlene tilbakeført til deg. Ikke noe gebyr, ikke noe reduksjon i beløp etter en viss tid – gaven din er trygg hos oss.

6. Hvordan innløser jeg et gavekort jeg har fått?

Hurra! Noen har gitt deg en skikkelig fin presang! Du løser inn gavekortet ved å bruke linken du fikk på kort eller e-post fra den som ga deg gaven.

Sånn får du pengene inn på en Kron-konto:

  1. Hvis du ikke har Kron-appen vil linken ta deg via App Store eller Google Play så du kan laste ned appen før du innløser gavekortet.
  2. Hvis du allerede har Kron-appen sender den samme linken deg rett inn i appen så du kan velge hvilken konto du vil ha pengene på. Hvis du har fått pengene på vegne av noen, for eksempel en konfirmant eller et dåpsbarn, kan du opprette en konto med deres navn og samle alle pengene der.

7. Hva skjer når gaven er tatt i bruk?

Du som giver får beskjed når gaven er tatt i bruk. Da kan mottaker selv ta vår investeringstest og velge fond basert på anbefalingene/resultatene av den testen. Hvis mottaker vil så kan fondskontoen deles med deg så du får innsikt i hvordan investeringen utvikler seg.

Til slutt er det bare å lene seg tilbake og ta imot takknemlighet for årets lureste gave!

Gi et gavekort