Aksjesparekonto

I Kron får du automatisk aksjesparekonto. Vi fikser alt for deg slik at du kan bruke tiden din på andre ting.

Reviews

«Kron-teamet er engasjerende og flinke! Du får lynraske og gode svar (nesten) uavhengig av når på døgnet. Kron sine fond presterer også helt supert og du får mye av avkastningen selv!»

5 stjerner

App Store

«Det virker som det er viktigere for de at kunden skal tjene penger enn at de selv skal tjene. Svarene er ikke bare gode, men raske.»

5 stjerner

App Store

«Dette er nok den beste appen jeg har hatt. Den motiverer veldig til å spare, er veldig enkel å bruke og samtidig lærer man mye.»

5 stjerner

App Store

Hva er en aksjesparekonto?

Aksjesparekonto gjør det enklere og mer gunstig for deg å spare i aksjer og aksjefond. På denne kontoen kan du samle alle aksjer og aksjefond bestående av minimum 80 % aksjer på én konto, og handle fritt innenfor EØS.

Vanligvis må du skatte av all gevinst fra kjøp og salg av aksjer, men med aksjesparekonto behøver du kun å skatte når du tar ut mer penger enn du satte inn. Dersom du avslutter kontoen og du har mindre penger enn da du startet får du tilbake penger på skatten.

I Kron slipper du å bekymre deg for å ha de mest gunstige kontoene og ordningene. Vi ordner aksjesparekonto automatisk til deg. Nedenfor kan du lese litt mer om denne kontoen.

En aksjesparekonto er en enkel og gunstig måte å spare i aksjer og aksjefond for folk flest. Du kan handle aksjer og aksjefond uten å bekymre deg for skatten, så lenge du ikke tar pengene ut av aksjesparekontoen.

Her er noen punkter som oppsummerer aksjesparekonto i Kron.

 • Aksjesparekonto er kun tilgjengelig for personlige skatteytere. Det er kun aksjer og aksjefond innenfor EØS som kan investeres i kontoen.
 • Gevinster ved salg av aksjer og fondsandeler på aksjesparekontoen skattlegges først når du tar ut pengene. Du kan dermed bytte mellom fond og aksjer i kontoen uten å måtte betale skatt på gevinsten.
 • Du kan først ta ut pengene du satt inn før du tar ut en eventuell skattepliktig gevinst.
 • Man får skjermingsfradrag på innskutte midler på aksjesparekontoen.
 • Du får fradrag på tap på salg av aksjer og aksjefond når aksjesparekontoen avsluttes. Tapene kommer til fradrag fra eventuelle gevinster.
 • Det koster ingenting å ha eller opprette en aksjesparekonto i Kron. Det er heller ingen gebyrer ved kjøp eller salg.
 • Det er ingen rente på aksjesparekontoen. Penger på kontoen her heller ikke dekket av innskuddsgarantiordningen.
 • Eventuelle utbytter skattlegges på årlig basis.

Aksjesparekonto er etter dagens skatteregler den mest gunstige måten å spare i aksjer og aksjefond på. Tidligere var man nødt til å betale skatt hvis man skulle bytte fond. Man måtte også betale skatt fra første gang man valgte å ta et uttak, selv om uttaket var mindre enn innskuddet.

En aksjesparekonto løser disse problemene. Du slipper å betale skatt på en eventuell gevinst hvis du bytter mellom to aksjefond. Du kan også ta ut det beløpet du har satt inn uten å betale skatt, før du eventuelt tar ut en skattepliktig gevinst (avkastningen).

Dette gjør at du får fordelen av noe som kalles utsatt skatt. De pengene man tidligere måtte bruke til skatt, kan nå stå inne på aksjesparekontoen slik at de bidrar til en bedre utvikling.

Det er nettopp derfor vi åpner aksjesparekontoer for alle våre kunder helt uten kostnad. Sparer du i aksjefond hos oss, plasserer vi disse automatisk på en aksjesparekonto.

Vi gjør det enkelt i Kron. Det vil si at du får automatisk ASK når du blir kunde i Kron og det er ingen skjulte gebyrer eller kostnader.

Under finner du vilkårene for aksjesparekonto i Kron:

 • Ingen kostnad for opprettelse.
 • Ingen årlig kostnad for kontoen. Les her om prisene til Kron.
 • Ingen kostnad ved kjøp eller salg.
 • Det er ingen rente på aksjesparekontoen.
 • Kontanter på aksjesparekontoen inngår ikke i innskuddsordningen .