Dette er nytt i Kron-appen💜

Vi er en stor gjeng i Kron som hele tiden jobber med å gjøre appen bedre for deg. Du har kanskje sett det allerede – men de siste ukene har vi lansert ganske mye nytt i appen. Under oppsummerer vi noen av høydepunktene


Håvard Solheim, produktsjef & rådgiver i Kron

Se hva du har spart og tjent siden start

Når du investerer i fond er det lett å glemme hvordan utviklingen en måned så ut, eller hvordan det gikk i fjor. For å løse dette har vi laget en visning hvor du kan se hvor mye du har spart/tatt ut, samt hvilken avkastning du har fått per år eller per måned. Som en av de første Kron-kundene i 2017 var det ekstra gøy å se hvordan sparereisen min har vært. Det var også motiverende å se at jeg har økt sparingen jevnlig siden jeg startet min første konto.

Her finner du denne funksjonen:

Tykk på «se flere detaljer» inne på kontoen din i appen.

Sammenlign deg med andre

Hvor bra gjør egentlig investeringene dine det? Nå har vi funnet noe du kan sammenligne avkastningen din med. Her vil du se en ny graf ved siden av din egen som viser utviklingen på investeringer med samme risiko.

Her finner du denne funksjonen:

Trykk på «valg» knappen rett under grafen inne på kontoen din i appen. Her kan du sammenligne etter forskjellige tidsintervaller, for eksempel hittil i år.

Vi bruker kategoriene til Morningstar for globale aksjefond hvis du kun har aksjer, kategorien kombinasjonsfond dersom du har en blanding, og kategorien for obligasjonsfond hvis du kun har rentefond. Her vil vi også tilby flere investeringer du kan sammenligne deg med fremover.

Nytt filter i fondslista

Dette vet jeg har vært et savn for mange som velger fond selv. I appen kan du nå søke etter enkeltfond, sortere etter region, sektor, risiko og fondstype (og flere kommer). Det er også mulig å sortere etter kostnader, avkastning risiko osv.

Her finner du denne funksjonen:

Gå inn på «profil» i hovedmenyen i appen og velg «fondsliste».

Husk at det er viktig å ikke falle for fristelsen og velge fond basert på historisk avkastning. Det er en populær strategi – men ikke en spesielt lur strategi. Jeg skriver litt om dette i denne artikkelen her.

But wait, there is more…

Vi har også gjort flere forbedringer som vi håper du vil like💜

  • Du finner nå mer informasjon om fondene som ligger i fondslista
  • Vi har laget en oppdatert risiko-visning når du setter opp eller endrer en investeringsplan
  • Du får når også en bedre visualisering av kostnader – inkludert effekter i framtiden for din avkastning
  • Når du setter opp en ny konto kan du ta en risikotest for å finne et nivå som passer for ditt sparemål

Har du tilbakemeldinger vil jeg gjerne høre dem. Du kan sende meg en e-post på havard@kron.no med forslag/tilbakemeldinger, bruke chatten eller tilbakemeldingsskjemaet i appen.