Et enkelt valg

Alexander er en av mange som har benyttet medlemstilbudet på fond og pensjon via Kron. Han opprettet en fondskonto og flyttet pensjonen sin rett etter at egen pensjonskonto kom 1. februar i år.

Alle medlemmer i foreninger under Akademikerne Pluss får ekstra gode priser hos Kron. En av disse er Tekna hvor Alexander er medlem.

Det er mange grunner til at dette et bra tilbud, Kron er enkelt å bruke, prisene er av de laveste på markedet og de har en solid investeringsstrategi, sier Alexander.

Han er litt over gjennomsnittet interessert i investeringer og har testet forskjellige produkter de siste 12 årene.

Jeg liker å spre investeringene mine, men etter hvert kan det hende at jeg velger å samle alt hos en leverandør. Det kan godt hende det blir Kron, sier han og smiler.

Investering, ikke gambling

Alexander er lite interessert i tjenester som «Robin Hood» og eToro hvor man kjøper og selger enkeltaksjer for rask gevinst. Han satser heller på langsiktige investeringer i globale indeksfond.

Det er fristende å se mest på kortsiktig avkastning, men over tid vil du vinne mer på jevne og gode investeringer. Hver gang jeg møter noen som har «get rich quick» innstillingen prøver jeg å forklare at gambling sjelden funker. Studier viser også at indeksfond gir best avkastning over tid. Jeg tror også det er lurt å spre investeringene i forskjellige land, sektorer og valutaer, fortsetter han.

Last ned appen og test fondssparing i Kron her

En enkel flytteprosess

Alexander flyttet pensjonen sin til Kron etter at egen pensjonskonto kom den 1. februar.

Etter at medlemstilbudet ble lansert sammenlignet jeg kostnadene vi hadde hos jobbens pensjonsleverandør med medlemsprisene hos Kron, da ble valget enkelt, sier han.

Valget falt på indekspakken til Kron som har en kostnad på 0,16% for alle medlemmer. Les mer om priser og fondsutvalget til Kron her.

Tre tips til deg som vurderer å flytte pensjonen din:

  1. Sjekk forvaltningskostnaden jobben betaler for deg via sin pensjonsleverandør. Hvis Kron er billigere, får du mellomlegget i ekstra pensjon.
  2. Sammenlign så pris og investeringsvalg hos de ulike leverandørene. Da kan du bruke finansportalen.no.
  3. Husk at jo yngre du er, jo høyere aksjeandel bør du ha. Da kan du få mer ut av pengene over tid. I Kron er aksjeandelen som standard på 100%. Nedtrapping av risiko gjøres nærmere pensjonsalder, da får du litt mer forutsigbarhet før du går av. Hos Kron gjøres denne nedtrappingen automatisk uten at du trenger å gjøre noe.

Sjekk om du har pensjon å flytte til Kron