Derfor velger tusenvis å flytte pensjonen sin til Kron

1. februar gikk startskuddet for egen pensjonskonto, siden da har tusenvis valgt å flytte sin aktive pensjon fra arbeidsgiver til en egen pensjonskonto i Kron. Har du bestemt hva du skal gjøre med din pensjon enda?

Mange av de som flyttet får hundretusener mer i pensjon

De som flytter til Kron får i snitt 1200 kr mer utbetalt hver eneste måned som pensjonist. Det utgjør en totalsum på 141 303,- med utgangspunkt i en utbetaling over 10 år*

- De vanligste tilbakemeldingene vi får fra kunder er at det er overraskende enkelt å flytte pensjon, og at det er mye mer å spare enn de hadde trodd, sier daglig leder i Kron Emma Tryti.

Beste pensjonskonto i test

Kron har også blitt omtalt som «den beste pensjonskontoen» av fondsblogger Eivind Berg. Her ble vi målt på pris og fondsutvalg.

- Hvis du vil ha et fornuftig fondsutvalg og lave priser er Kron den beste totalt sett, konkluderer Berg.

- Vi har jobbet knallhardt for å kunne tilby kunder et rimelig og brukervennlig produkt med solide investeringer i bunn. Derfor er det utrolig stas å bli omtalt som "best i test" av en uavhengig og respektert blogger som Eivind Berg, fortsetter Tryti.

Du kan lese hans vurdering her

Kron øker kapital under forvaltning med 1 milliard

Kron har kommet godt ut av startblokka i egen pensjonskonto og har på en måned økt kapital under forvaltning med 1 milliard kroner.

-Vi er utrolig takknemlig for alle kunder som har fulgt oss på denne reisen. Det at så mange allerede har plassert pensjonen sin hos oss ser vi på som en viktig tillitserklæring, understreker Tryti.

Mange har fortsatt ikke fått med seg hva Egen pensjonskonto er

1,5 millioner nordmenn har innskuddspensjon som vil bli samlet i en egen pensjonskonto. Dette gjelder både aktive pensjonsordninger og pensjonskapitalbevis fra tidligere jobber. Det er fortsatt mange som ikke har fått med seg at dette er en mulighet, og enda viktigere, en stor fordel for din fremtidige pensjonsutbetaling. Fra 1. mai vil innskuddspensjonen automatisk samles hos arbeidsgivers leverandør, med mindre du selv velger å flytte den.

Egen pensjonskonto åpner markedet og gir bedre tilbud til deg som forbruker, derfor blir det ekstra viktig å ta et opplyst valg.

Hvem er de som har valgt å flytte pensjonen sin til Kron?

Snittalderen på pensjonskunden i Kron er 37 år, og en fellesnevner er at de er prisbevisste og bryr seg om bærekraft. Kron har to kjøreretninger for pensjon, enten fikser vi det for deg via Krons anbefalinger eller så velger du selv via fondstorget.

Disse investeringsvalgene er mest populære

65% av pensjonskundene har valgt Krons anbefalte Indekspakke. Vår indekspakke som har en grønn profil koster 0,23% for alle og 0,17% for A+ medlemmer. Selv om Krons anbefalte indekspakke har en grønn profil, har hele 1 av 5 valgt å legge ekstra fokus på bærekraft og/eller miljøteknologi. Med en grønn indekspakke i bunn og oppfordring til ekstra bærekraft gjennom godt design leverer Kron et av markedets grønneste investeringstilbud.

35% velger å bestemme selv gjennom å plukke enkelt fond eller fondspakker på vårt fondstorg. Her har vi en plattformavgift på 0,10% mens vi ser at andre aktører ligger på 0,3%. A+ pluss medlemmer får dette helt ned til 0,075% hos Kron. De mest populære enkeltfondene er fra DNB, KLP, Storebrand og Blackrock.

Indeksfond over aktivt forvaltede fond

Forskning viser at indeksfond er det beste for langsiktige sparemål, dette bekreftes også av Forbrukerrådet.

Det er flere grunner til at indeksfond er bedre for deg som forbruker. For det første er det billigere, da det ikke sitter en forvaltningsavdeling og gjør investeringer for deg. Indeksfond er «passive» og følger utviklingen til spesifikke børser. Historisk sett er det svært få forvaltere som “slår” markedet over tid, derfor er ofte bedre å satse på indeksfond for langsiktige sparemål.

-I Kron investeres pensjonen din i globale indeksfond, da spres også risikoen i forskjellige sektorer, verdensdeler og valutaer, fortsetter Tryti.

Sånn sjekker du om det lønner seg å flytte pensjonen:

  1. Gå inn på www.norskpensjon.no velg "egen pensjonskonto logg inn" og logg inn med BankID. Her ser du hvilke kostnader som arbeidsgiver betaler for din pensjon. Kostnaden består av forvaltingsgebyr (en prosentandel av saldo per år) og evt. et administrasjonsgebyr i kroner. Du vil også kunne se hva du har av tidligere oppspart pensjon, såkalte Pensjonskapitalbevis (PKB), og hvilke kostnader det er på disse. Dette er det du som betaler for. Du kan også bruke Kron sin pensjonstest til å sjekke hvordan du ligger an. Denne finner du her. Både aktiv pensjonsavtale og pensjonskapitalbevis kan flyttes til Kron.
  2. Gå så inn på www.finansportalen.no og sammenlign kostnadene arbeidsgiver har med tilbudet til andre leverandører. Egen pensjonskonto betyr at du kan velge hvor pensjonen din forvaltes, men arbeidsgiver må fortsatt betale samme kostnad for din pensjon så lenge du er ansatt. Hvis du flytter, får du den samme summen i kompensasjon rett inn på din pensjonskonto. Det er du som betaler kostnader til den nye leverandøren, men er den billigere enn hos jobben får du mellomlegget i «bonus».

Les mer om pensjon i Kron her

Kom i gang med Kron-appen her

*Her tar vi forutsetning i gjennomsnittsalder på 34 år, en pensjonsordning via jobben med 5% sparing per år, en snittlønn på 776 000 og en snittkostnad hos tidligere pensjonsleverandør på 0,41%.