Julehilsen og fremtidsbrillene

2021 har vært et hendelsesrikt år for Kron der koronaen har preget også oss. Vi er glade for at du har valgt å være kunde i Kron, og at du er med på vårt engasjement for å gjøre gode investeringer tilgjengelig for alle. Jeg ønsker her å oppsummere året, og fortelle litt om hva som skjer fremover. Årets julehilsen sendes til over tre ganger flere kunder enn i fjor. Det er vi veldig stolte av! Tilliten dere gir oss betyr alt, og gir oss masse energi til å forenkle og engasjere videre inn i det nye året.

Kron + Pensjon

Året startet for oss på ordentlig 1. februar. Det var dagen da det ble mulig å flytte pensjonen til Kron. Egen pensjonskonto er den største nyheten innen pensjon det siste tiåret. Kron fikk svært god fart ut av startblokka med tusenvis av kunder de første ukene. Av alle personer i Norge som har flyttet egen pensjonskonto, havnet nesten 20 prosent av kapitalen hos oss. Vi er – som kundene våre – opptatte av at det er enkelt, har lav pris og er bærekraftig. Hele 90 prosent av pensjonskronene til kundene våre er investert i fond som fremmer bærekraft.

Halvparten av Norge investerer

Hvis du er en av dem som startet med fond i år, er du ikke alene. Nesten 50 prosent av nordmenn sparer i fond, og interessen er økende. Med mer interesse kommer også kunnskapen. Mange ønsket seg mulighet til å velge fond selv, og vi åpnet derfor fondsmarkedet med nesten 450 fond i oktober. Det varmer et investeringshjerte å se at mange velger gode fondssammensetninger basert på vår automatiserte tilbakemeldingsfunksjon i appen. Årets mest populære fond er KLP AksjeGlobal Indeks V. De fleste velger fortsatt Krons fondspakker, og årets mest populære pakke er Indeks, tett etterfulgt av Krons Utvalgte. Avkastningen i 2021 har vært veldig god for kundene til Kron, vi kommer tilbake på nyåret med en oppsummering på tvers av ulike fondspakker.

Lansering av Norges billigste indeksfond

Da vi så hvor glade dere er i indeksfond, var det helt naturlig for oss å finne løsninger for å levere dette på en enda rimeligere måte. Vi lanserte derfor Norges billigste indeksfond, Kron Indeks Global i starten av desember. Indeksfondet fremmer bærekraft ved å investere i de 50 prosent av selskapene fra hver sektor med høyest bærekraftskarakter. Responsen fra både eksisterende og nye kunder har vært over all forventning, og vi er glade for å gjøre gode investeringer til lave priser tilgjengelig for flere.

Hvem dere er

Jeg er alltid nysgjerrig på hvem kundene våre er, og svaret er at dere er veldig forskjellige. Vi har alt fra kunder som akkurat har fylt 18 år, til de som snart runder 90 år! Gjennomsnittsalderen er 37 år, og halvparten sparer regelmessig med et gjennomsnittlig månedlig sparebeløp på 1.700 kroner. Den enkelte har mellom 300 kroner og flere titalls millioner kroner investert hos oss. En viktig del av oppdraget vårt er å bidra til at flere kvinner i Norge investerer. Det er derfor gledelig at det i Kron er like mange kvinner som menn som investerer.

Dere er med på å bestemme fremtiden

I 2021 har vi lansert mange nyheter. Den største endringen kom rett etter sommeren da dere ble møtt med et nytt design i appen. Det nye brukergrensesnittet er et resultat av ønskene og tilbakemeldingene deres. Vi er veldig takknemlige for alle innspillene, og vil fortsette å inkludere dere i produktutviklingen fremover. Sammen skaper vi den aller beste neste generasjons investeringsplattformen.

Nå er det bare å lene seg tilbake og glede seg til neste års spennende nyheter - vi har et tettpakket utviklingskart for 2022. Her er noen av målene våre:

  • Vi vil gi deg mer innsikt i investeringene dine og gjøre det enklere å følge med.
  • Vi vil skape mer engasjement gjennom økt grad av personalisering i tjenesten, sparing for barn, samt muligheten til å investere sammen med venner.
  • Sist, men ikke minst, vil vi gi deg tilgang til mer læringsinnhold på Kron-plattformen.

Skriv gjerne til oss

Er det noe du ønsker deg som ikke står på listen? Vi setter alltid pris på tilbakemeldinger, så skriv gjerne til oss via tilbakemeldingsskjemaet i appen eller snakk med en av oss direkte i chatten.

Takk for et innholdsrikt år. Vi gleder oss til 2022, og ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt investeringsår!

Hilsen fra Emma og resten av Kron-gjengen