Kron lanserer Norges billigste globale indeksfond

Med lanseringen av Kron Indeks Global blir Kron en enda sterkere utfordrer i fondsbransjen. Med en totalpris på 0,15% er dette landets billigste indeksfond.

«Lavere kostnader gjør at kundene sitter igjen med mer av avkastningen. Det er godt nytt for nye og eksisterende kunder» sier Emma Tryti, sjef i Kron.

Les mer om Kron Indeks Global

Kron-sjefen Emma Tryti

Lavest pris på Finansportalen.no

Kron Indeks Global har lavest pris i kategorien "indeksfond" på Finansportalen.no.

Se oversikten på Finansportalen.no

DinePenger avslører høye totalkostnader

En oversikt presentert på dinepenger.no den 23. november 2021 viser at totalkostnaden for indeksfond hos flere store aktører ligger på 0,4 prosent eller mer når plattformavgiften inkluderes. Dette viser at det er behov for konkurranse i markedet. Totalkostnadene for mange forbrukere som har valgt indeksfond har dermed økt etter innføringen av plattformavgift.

Faksimile fra dinepenger.no
Slik ser oversikten ut fra Dine Penger november 2021. Faksimile dinepenger.no 23.11.2021

Det er ingen grunn til at indeksfond skal øke i pris. Fondene er i stor grad automatisert, så utviklingen burde gå motsatt vei. Forbrukerne må få bedre informasjon om totalkostnader slik at de kan ta informerte valg. Vi lanserer derfor et alternativ slik at forbrukerne beholder mest mulig av avkastningen selv, sier Emma Tryti, daglig leder i Kron.

Skal være en tydelig utfordrer

Kron-sjefen lover at Kron vil fortsette å være en utfordrer på brukervennlighet og pris i bransjen.

Vi er fremdeles en relativt liten fisk i den norske fondsdammen. I takt med at vi vokser og får flere kunder vil vi kjempe for å gjøre investeringer tilgjengelig for alle, gjennom enkelhet, transparens og lave priser. Et indeksfond som er Norges billigste er vårt tydeligste bevis på at vi mener alvor.

Forbrukerrådet anbefaler indeksfond

I en rapport publisert i 2018 avdekket Forbrukerrådet at "billigst er best i fondsmarkedet" og fulgte opp med en ny analyse i 2020 som avdekket at en forbruker kan ende opp med å tape 1,12% i avkastning årlig på å velge aktive fond.

Podkast-profilen "Pengesnakk" Lise Vermelid Kristoffersen er en av Krons ambassadører og samarbeider om lanseringen. Hun er trygg på sin investeringsstrategi.

Lise Vermelid Kristoffersen

«Min investeringsstrategi er tidenes enkleste, men den er heller ikke dum. Jeg investerer utelukkende i indeksfond. Da får du lave kostnader og du følger børsenes utvikling», sier «Pengesnakk» Lise.

Økende interesse for indeksfond

Den globale markedsandelen til indeksfond passerte i sommer for første gang 45 prosent, ifølge tall fra fondsanalyseselskapet Morningstar.

I Kron er interessen for indeksfond høy. Siden lanseringen av fondsmarkedet tidligere i høst har Kron fulgt tett med på hva kundene velger. 9 av de 10 mest valgte fondene i Kron er så langt indeksfond.

«Vi er glade for å se at vi har prisbevisste kunder. Nå skjerper vi konkurransen i markedet ytterligere og gleder oss til å utfordre bransjen i mange år fremover», avslutter Emma Tryti.

Husk – selv om aksjemarkedet har gått bra historisk er det ingen garanti for at det vil gjøre det i fremtiden. Avkastningen påvirkes av markedsutviklingen, risikoprofil på din investering samt kostnader, og kan bli negativ.

Pressekontakter

Emma Tryti
Administrerende direktør
+47 473 76 431

Joar Hagatun
Investeringsdirektør
+47 920 62 257