Hvilket risikonivå burde jeg velge?

Hvis du investerer i fond er den vanligste måte å regulere risiko på å justere forholdet mellom rentefond og aksjefond. Et eksempel på en fondskonto med høy risiko vil være en fordeling på 90% aksjefond og 10% rentefond.

For å gi "full gass" med en høy prosent aksjefond bør du ha lang tidshorisont. Her er en oversikt som kan hjelpe deg med å finne et nivå som passer dine mål.

Investering mellom 1-2 år

Veldig kort tidshorisont. Velg en sammensetning med lav risiko (mest rentefond og litt aksjefond) eller kombiner sparingen med at mesteparten er på bank.

Investering mellom 2-3 år

Kort tidshorisont. Velg også her en sammensetning med lav risiko (mest rentefond og litt aksjefond) eller kombiner sparingen med at mesteparten er på bank.

Investering mellom 3-5 år

Medium tidshorisont. Velg medium risiko, eller kombiner aksjefondet med 50/50 banksparing og/eller nedbetaling av lån.

Investering mellom 5-9 år

Lang minus tidshorisont. Velg en sparing med medium til medium pluss risiko. Eller kombiner aksjefondet med banksparing/nedbetaling av lån, hvor ¼ går til sistnevnte.

Investering over 10 år

Dette er en lang tidshorisont som betyr at du kan putte alt av sparingen utenom bufferkonto i aksjefond, hvis du er komfortabel med risikoen. Hvis du synes det er litt ork å gjøre slike tilpasninger selv kan du la oss gjøre det ved å gå igjennom registreringen vår. Ta gjerne kontakt med oss på chatten hvis du ønsker mer råd eller tips rundt tidshorisont.