Fire investeringstips til sommerferien

Har du valgt Norgesferie i år? Da er du ikke alene...

Prisstigning, høyere rente og en svak norsk krone har gjort at mange velger å droppe utenlandsferien til fordel for hytte eller bysommer. Forhåpentligvis er du et sted hvor du kan senke pulsen og kose deg med venner og familie.

Her er noen korte investeringstips du kan ta med deg inn i ferien⛅ Vi hopper rett i det:

1. Ikke putt alle eggene i én kurv

For å starte i andre enden: Hvis du putter alle eggene i én kurv så kan det gå både veldig bra og veldig dårlig. Det kan vise seg at akkurat din kurv har veldig gode vekstforhold og eggene blir store og sterke. Eller det kan vise seg at kurven begynner å sprekke opp, og eggene ramler ut og knuser på bakken. Stort sett all forskning viser at det er ekstremt vanskelig, selv for de med lang utdanning i finans, å slå markedet over tid, altså gjette hvilken kurv som vil bli best. Derfor vil det for de aller fleste være lurt å heller spre eggene sine i mange kurver, slik som du gjør ved å velge et globalt indeksfond. Her investerer du i ulike selskaper, sektorer og regioner, og det er vanskelig å velge feil. Da har du også gode forutsetninger for å få med deg gulleggene i markedet, og også tåle et par råtne egg på veien.

Les mer om investering i indeksfond her

2. Velg de riktige fondene

Dette tipset høres kanskje banalt ut, og det kan oppfattes å gå litt mot tips nummer én. Men med riktige fond så mener vi riktige fond for deg. Det anslås at det finnes godt over 100 000 fond i verden, og mange av disse er gode fond, men de færreste fond er gode for alle, i alle livssituasjoner. Noen sparer til neste sommerferie, noen sparer til barnas bolig om femten år, og noen sparer til pensjonstilværelsen. Noen er glad i risiko og synes verdisvingninger er uproblematiske, andre mister nattesøvnen av det. Kron har spesialisert seg på å velge de riktige fondene som passer til den enkeltes situasjon, og vil gi deg råd og feedback på dine valg, både før, under og etter investeringsbeslutningen.

Les mer om hvordan du velger riktige fond

3. Vær bevisst kostnadene

Det er irriterende å betale mer enn tjenesten er verdt. Vi har erfart at flere aktører tar seg for mye betalt for fond som man kunne kjøpt for halve prisen et annet sted. I Kron jobber vi for å gjøre gode investeringer tilgjengelig for alle, og en god investering er blant annet en investering som ikke koster mer enn den må, slik at du som kunde sitter igjen med mest mulig. Vi har gjort flere grep for å få orden på dette, blant annet gir vi deg som kunde all rabatt vi får fra fondsleverandørene , vi har kastet ut de dyreste fondene , og lansert vårt eget, rimelige indeksfond, Kron Indeks Global (som er rangert øverst av indeksfond både i Forbrukerrådets Finansportalen og Dine Pengers fondsoversikt ).Alt for at du som kunde skal sitte igjen med mest mulig avkastning.

4. Sett opp en fast spareavtale

Når du oppretter en månedlig spareavtale går sparingen litt av seg selv. Et tips kan være å sett inn pengene på lønningsdagen, da forsvinner de ut av brukskontoen, nesten, uten at du merker det. En annen fordel med å ha en fast spareavtale er at du er investert i markedet både når det går opp og ned, og over tid vil det mest sannsynlig være en lurere strategi enn å prøve å time markedet.

Har du allerede en fast spareavtale? Da kan det være lurt å gi den litt ekstra oppmerksomhet i sommer☀️

Gi spareplanen litt ekstra kjærlighet

God sommer fra alle oss i Kron!

Nyhet - Investeringsskolen!

Sjekk ut vår flunkende nye investeringsskole. Kanskje du allerede er litt i gang med investering, men vil lære mer? Nå har du sjansen!

Det er selvfølgelig helt gratis.

Del gjerne videre med venner og familie💜

Gå til Investeringsskolen