Kan jeg endre investeringer fra eller til ett fond i Kron?

Kron støtter ikke endringer fra flere fond til kun ett fond, fra kun ett fond til et annet fond eller fra ett fond til flere fond.

Bakgrunnen for dette er at når du har ett fond i Kron er du under en kontrakt for ordreformidling, og når du har flere fond er du under kontrakt for porteføljeforvaltning.

Forskjellen mellom disse to metodikkene er at du i ordreformidling er ansvarlig for dine egne ordre i fond, mens i porteføljeforvaltning er vi ansvarlig for dine ordre i fond.

Per i dag har vi ikke utviklet verktøyene for at du skal kunne gjennomføre endringen når du kun har ett fond, og derfor må vi blokkere dette siden vi ikke har anledning til å fullføre dette under porteføljeforvaltning for deg.

Når du har to fond, kan du gjøre alle endringer til to eller flere andre fond.
Da får du også våre porteføljeanbefalinger, kan sette opp en solid, helhetlig plan og bli rebalansert (uten ekstra kostnad).

Dette er vår anbefalte løsning, siden den sikrer at du får en bred sparing og kan bygge deg riktige porteføljer for din situasjon.

Har du flere fond i dag og ønsker å gå til kun ett, kan noen forslag være:

  • Velg et tilsvarende fond ved siden av for 50 % av verdien (f.eks. to globale indeksfond).
  • Finn en bredere sammensetning – et eksempel kan være å ta med fremvoksende markeder om du ønsker et globalt indeksfond.
  • Sjekk om noen av våre fondspakker kan dekke problemstillingen.
  • Ta ut pengene og sett inn på en ny konto (pass på at det ikke blir skatt på gevinst).
  • Vi kommer til å komme med løsninger i framtiden både for å flytte mellom kontoer, skru av/på rebalansering og sende ordre under ordreformidling. Så en løsning i mellomtiden kan være å avvente en slik endring, heller enn å snu på hele porteføljen din.