Hva gjør jeg hvis investeringene faller i verdi?

Det er mye du kan gjøre hvis investeringene faller i verdi - men du bør ikke selge dem.

Investeringer svinger i verdi, både positivt og negativt. Det er dette som gjør at du totalt sett får bedre utvikling ved å spare i fond enn på bankkontoen. For å si det på en annen måte - du vil få betalt for usikkerheten i utviklingen.

Et tips hvis investeringene faller i verdi, er å følge litt mindre med. Hvis du har en lang sparehorisont, som for eksempel til pensjon, kan du minne deg selv på at det er lenge til. Et noe ruglete marked vil ha lite å si når du sparer i 20 eller 30 år. I Kron gjør vi justeringer underveis, slik at du slipper å uroe deg for hvordan det går i markedet. Vi passer på at du har de beste fondene og den riktige miksen av investeringer for din sparing.

Når det går nedover i markedet, er et av de beste tipsene faktisk å spare enda mer. På andre områder handles det når varer er billige, men det bør ikke være tilfellet med investeringer. I gjennomsnitt settes det mer penger inn når det går bra enn når det går dårlig. Du burde altså gjøre det motsatte - sette inn mer penger når investeringene faller.

Blir du usikker når markedet er ustabilt? Vi er tilgjengelige på chatten hvis du har spørsmål eller trenger mer informasjon!

Anbefalt lesning: Når markedet er grisete, så er det sofagrisene som vinner .