Kron x Visma

Kron og Visma samarbeider for å gi deg best mulig vilkår for sparingen. Som medlem i Visma Fordel Ansatt får du laveste pris og minsteinvestering. Last ned appen til kron her og ta sparetesten for å se om du sparer riktig.

Priser for Visma Fordel:
Kron Tema: 0,65% (Opprinnelig 0,75%)
Rabatten gjelder ikke Indeks-temaet.


Woman biking

Visma logo

Bli sjef over pengene dine nå

Last ned Kron-appen til din mobil

Det er enkelt. Vi gjør jobben med å velge de beste fondene for deg.

Hvordan investerer Kron?

Det er billig. Vi har blant de beste prisene på fond. Vår indekspakke er faktisk en av de billigste i Norge.

Se våre priser

Du lærer underveis. Vi forteller deg hvorfor investeringene dine går opp eller ned.

Prøv Kron nå

Hva synes kundene våre om oss

«Kron-teamet er engasjerende og flinke! Du får lynraske og gode svar (nesten) uavhengig av når på døgnet. Kron sine fond presterer også helt supert og du får mye av avkastningen selv!»

5 stjerner

AppStore

«Det virker som det er viktigere for de at kunden skal tjene penger enn at de selv skal tjene. Svarene er ikke bare gode, men raske.»

5 stjerner

AppStore

«Dette er nok den beste appen jeg har hatt. Den motiverer veldig til å spare, er veldig enkel å bruke og samtidig lærer man mye.»

5 stjerner

AppStore

Det er lurt å tenke gjennom om fondssparing passer for deg. På lang sikt er det et bedre alternativ enn bankkonto. Man burde likevel spare i noen år da utviklingen i fond kan svinge over kortere perioder.

Under gir vi deg noen grunner til å velge å spare i fond.

Renten i banken er lav. Utviklingen på sparepengene dine blir derfor lav, og blir enda lavere om du tar prisveksten i betraktning. Når man sparer i fond har man en forventet høyere utvikling sammenlignet med bankkonto. I perioder vil verdien i fond svinge. På sikt vil likevel fondssparing lønne seg. Mange velger likevel å spare i bank grunnet sikkerheten de tilbyr.

Ønsker du å oppnå bedre utvikling på sikt, er sparing i fond en god løsning. Et fond består av ulike verdipapirer, som regel aksjer eller rentepapirer. Fondet investerer sparepengene dine i mange forskjellige aksjer. Slik er du mindre sårbar mot store svingninger i én enkelt aksje som vil ha liten betydning for den samlede utviklingen for sparepengene dine.

Et aksjefond innebærer likevel større svingninger, men vil til gjengjeld gi bedre forventet utvikling på sikt. Hvis aksjene er i en periode med dårlig utvikling, kan det lønne seg å sitte rolig i båten med sine investeringer. Derfor sier vi at aksjefond egner seg best til sparere som har en tidshorisont på minimum fem år. Hvis du tror du kan trenge sparepengene neste år eller til en regnværsdag, er sjansene større for at aksjene du er investert i har en lavere eller til og med negativ utvikling.

Når fond investerer sparepengene dine i aksjer, betyr det at du eier en liten andel i et selskap der mennesker arbeider hver dag for å skape verdi. Når du sparer i fond får du ta del i utviklingen av selskapet og verdiene som skapes.

Kron tilbyr en blanding av ulike typer fond, med både aksjer og renter inkludert i en kundes personlige portefølje. Vi oppretter en personlig spareplan for deg, der vi tar i betraktning hvor lang tidshorisont du har og risikonivå du ønsker for nettopp dine sparepenger. Slik kan du lene deg tilbake og la sparepengene dine vokse, vel vitende om at Kron jobber for at du skal få ønsket utvikling. Vi oppdaterer deg jevnlig med relevante nyheter og informasjon slik at hele tiden vet hvordan det går med dine sparepenger.

Er du usikker på hva du bør gjøre med pengene dine? Nedbetale gjeld eller spare i fond?
Bruk fem minutter og ta Sparetesten så får du svaret med en gang.

Krons investeringsfilosofi

Det er flere grunner til at du kan få en bedre utvikling. Krons investeringsfilosofi er bygget på forskning og vår lange erfaring.

Hvert år publiserer Dalbar, INC en rapport som viser prestasjonen til den gjennomsnittlige amerikanske fondsspareren sammenlignet med den amerikanske aksjeindeksen. Resultatene er stort sett alltid like. Den gjennomsnittlige fondssparer har en dårligere prestasjon enn den amerikanske indeksen. Bakgrunnen for dette kan oppsummeres med to faktorer. De velger ikke de beste fondene og de tar ut og inn penger på feil tidspunkt.

Kron løser begge disse problemene. Det første vi gjør er at vi sørger for at du har de beste fondene. Både med tanke på at de skal ha bra utvikling men også at de ikke koster for mye. Den største fallgruven ved valg av fond er å velge fond som koster for mye. Da forsyner fondsleverandørene seg av avkastningen du egentlig skulle hatt.

Det andre problemet er at det er lett å bli påvirket av følelser som sparer. Mange forsøker å selge før de tror investeringene skal falle og kjøper gjerne aksjer etter det har gått bra en stund. Slike forsøk på å treffe på markedsretning er veldig vanskelig, og i det lange løp har gjennomsnittet ikke tjent på slike forsøk. I Kron følger vi med på markedet og gjør de nødvendige justeringene for deg. Du kan lene deg tilbake og velge om du ønsker å følge med underveis.

Vi har testet vår filosofi mot de amerikanske fondssparene de siste 20 årene. Den viser at vi hadde slått de amerikanske fondssparene etter våre kostnader med ca 2,5 % i snitt per år.

For å bli kunde i Kron må du gjennomgå vår rådgivningsprosess, som du finner her . Grunnen til at vi gjennomfører en slik prosess er for å få en bedre forståelse av deg og din situasjon, slik at vi på best mulig måte kan sette sammen en personlig spareplan som står i stil med dine ønsker.

Etter å ha fullført rådgivningsprosessen må du signere avtalen for å sette sparepengene i arbeid. Dette gjør du ved å registrere deg gjennom BankID, enten på mobil eller brikke.

Hvis du har noen spørsmål men du er i prosessen så er det bare å ta kontakt med oss via chatten som du finner nederst i høyre hjørne.

Under ser du ulike situasjoner for hva som skjer avhengig av hva du startet kontoen med:

 • Enkeltinnskudd
  Trekkes første virkedag etter du signert kontrakten. Gjør du det før kl. 10.00 vil det trolig trekkes samme dag.
 • Spareavtale trekkes den første i måneden, med mindre du spesifiserte dato. Dato kan spesifiseres i appen
 • Overføring av fond tar gjerne 4 uker, og da får du en melding av oss på chatten.

Penger som vi har trukket fra din bankkonto vises som regel samme ettermiddag som de bli trukket, men det kan også skje påfølgende dag.

Når penger er kommet inn investerer vi dem dagen etter de kom inn til oss. Deretter går det gjerne 4-5 virkedager før du starter å se bevegelser.

I Kron er vi opptatt av å levere for det vi tar oss betalt. Ved å bli kunde i Kron får du kvalitetsforvaltning i digital drakt. Vi lager en plan for sparepengene dine og passer på at denne følges. Du slipper å følge med i markedet og lete etter de beste fondene, vi gjør nemlig dette for deg! Sparepengene dine har det alltid godt.

Vi er på kundenes lag som innebærer at vi jobber for å kunne tilby de beste investeringene til de rimeligste prisene. Vi forhandler med leverandører slik at du som kunde får beste pris for investeringene. Dette gjør at vi som regel er billigere enn lignende tjenester og fond.

Sparing og investering skal være enkelt og interessant! Derfor bruker vi mye tid på at opplevelsen med å bruke Kron skal være perfekt. Du får beskjeder underveis som forklarer utviklingen.

Oppsummert får du dette for det du betaler:

 • En tjeneste som før har vært forbeholdt de utvalgte
 • Råd tilpasset din økonomiske situasjon
 • Vi investere sparepengene i de riktige fondene for deg
 • Interaktiv og sømløs brukeropplevelse
 • Tilgang til rådgivere på chat som svarer raskt
 • Lave kostnader

Ja, hvis du opprettet IPS etter 1. november 2017 hos en annen leverandør så hjelper vi deg gjerne med å flytte den til Kron. Les mer om IPS i Kron her

Aksjesparekonto er etter dagens skatteregler den mest gunstige måten å spare i aksjer og aksjefond på. Tidligere var man nødt til å betale skatt hvis man skulle bytte fond. Man måtte også betale skatt fra første gang man valgte å ta et uttak, selv om uttaket var mindre enn innskuddet.

En aksjesparekonto løser disse problemene. Man kan slipper å betale skatt på en eventuell gevinst hvis man bytter mellom to aksjefond. Man kan også først ta ut det man satt inn før man eventuelt tar ut en gevinst.

Dette gjør at man får fordelen av noe som kalles utsatt skatt. De pengene man tidligere måtte bruke til skatt, kan nå stå inne på aksjesparekontoen slik at de bidrar til en bedre utvikling.

Det er nettopp derfor vi åpner aksjesparekontoer for alle våre kunder helt uten kostnad.

Kron setter sparepengene dine i fond. Vi bruker både tradisjonelle fond og børshandlede fond (ETFer).

Fondene satser på ulike strategier, land og sektorer.

Her kan du lese mer om hvilke fond Kron investerer i.

Kron bruker mange forskjellige fond som satser på ulike verdensdeler, strategier og sektorer. På denne måten får vi spredd sparepengene dine over tusenvis av selskaper, som gir en bedre reise. Vi leter alltid etter bedre fond og flinkere fondsleverandører. Når vi skal finne fond leter vi blant alle som er tilgjengelig i verden. Under ser du noen av fondsleverandørene vi bruker:

- Storebrand

- KLP

- Alfred Berg

- Blackrock

- Veritas

Du kan også velge selv blant mange hundre fond, komplett liste finner du her: https://www.kron.no/fondsliste

Kron følger etiske retningslinjer for oppfølgning av investeringer som brukes, og sørger for at investeringene gjennomsøkes for normbrudd. Når vi setter sammen en plan for sparepengene dine søker vi etter å minimere normbrudd. Her er en oversikt over hva vi kategoriserer som normbrudd:

 • Korrupsjon
 • Brudd på menneske- og arbeidstakerrettigheter
 • Kontroversielle våpen (forbud under internasjonale konvensjoner)

Kron skal også ha fokus på bærekraft. Vi følger derfor de seks prinsippene til Principles for Responsible Investments . Tiltakene gjøres ut ifra disse ulike prinsippene:

 1. Vi vil ha fokus på problemstillinger innenfor bærekraft. Både i vår analyse og beslutningstaking.
 2. Vi vil være aktive eiere og ta hensyn til bærekraft i våre eierskap.
 3. Vi vil etterspørre nødvendig informasjon rundt bærekraft.
 4. Vi vil promotere iverksettelsen av prinsippene i bransjen vår.
 5. Vi vil jobbe sammen om å øke effektiviteten ved bruk av prinsippene
 6. Vi vil rapportere om våre aktiviteter og jobbe mot iverksettelsen av prinsippene.

I Kron analyserer vi investeringene våre ut ifra problemstillinger innenfor bærekraft, med fokus på ESG faktorene (Environmental, Social og Corporate governance). Med dette som utgangspunkt, ønsker vi å bidra til at verden blir et bedre sted samtidig som det skaper bedre utviklingsvilkår for sparepengene dine.

Vi vurderer dessuten våre aktive fondsforvaltere på deres evne til å tilpasse seg faktorene innenfor ESG og hvordan de påvirker selskapene de eier. De ulike investeringene våre blir også gjennomgått regelmessig slik at vi kan vurdere hvordan dette faktisk følges opp.

Hvis du ønsker å ta ekstra hensyn når du investerer anbefaler vi deg å velge temaet Miljøbevisst . Her setter vi bærekraft i et høyt fokus og reduserer sparepengenes karbonavtrykk.